Около 80% от хората в даден етап от живота си се сблъскват с болка в шията, а над 60% страдат от болка в гърба и кръста. Това е следствие от няколко фактора: заседнал начин на живот, тежък физически труд, непредвидени резки движения, травми и заболявания на нервната и мускулната система. Най-често болката в гърба засяга хора, работещи продължително време в седнало положение. Технологиите облекчават ежедневните ни дейности, но ощетяват организма ни и често водят до болки в гръбнака.

Болката е червената лампа, която ни сигнализира, че трябва да направим нещо за тялото си преди нещата да станат необратими. За да можем да се справим с болката, да намалим стреса и напрежението , да подобрим възстановяването на тялото и съня, да засилим имунитета, да регулираме кръвното налягане, можем да използваме физиотерапия, различни мануални техники и масаж. За нас вече стана традиция да каним в Клиника Физиомед изявени представители на това направление във физиотерапията.

Наш гост за втори път беше проф. Николай Попов, д.н. за втората част на курса по Мануална терапия, който от 2012-та е професор по кинезитерапия в Национална спортна академия ,,Васил Левски“.

Проф. Николай Попов има над 100 публикации в научни издания у нас и в чужбина. Гост-преподавател е в МУ Плевен, МУ София, МУ Варна, МФ към Тракийски университет – Стара Загора, ЮЗУ ,,Неофит Рилски“ Благоевград.

Пред нас обаче всеки път е човекът Николай Попов – една изключително усмихната и позитивна личност. Курсовете протичат с много въпроси и практическа работа – два дни, изпълнени с нови знания и умения, в изключително приятелска атмосфера.

Наша мисия е да покажем на хората, че могат да водят живот без болка, да изградят тяло, изпълнено със сила и тонус, независимо от възрастта, за да могат да имат ползотворно и спокойно ежедневие и да реализират мечтите си.