MLS (MULTIWAVE LOCKED SYSTEM)

MLS (MULTIWAVE LOCKED SYSTEM)

Ново поколение Лазерна терапия – MLS (MULTIWAVE LOCKED SYSTEM) НА ASA LASER, ИТАЛИЯ

 • Високотехнологичен терапевтичен лазер с патентован МLS импулс;
 • 30 години клиничен и технологичен опит в разработката на иновативни лазерни системи;
 • Високоефективна, прецизна и безопасна терапия;
 • Осезаемо облекчаване на симптомите още след първата сесия с продължителен ефект;
 • Комбинирана и синхронизирана честота от 808 nm и 905 nm за дълбочинно проникване от 3 до 4 см;
 • Кратки процедури от 3 до 10 минути;
 • Синергично действие на постоянния и импулсния режим за едновременно постигане на троен ефект-противовъзпалителен, противооточен и обезболяващ;
 • Работа върху по-голяма площ чрез режим на сканиране , тригерни точки и мобилизиране на цялата мускулна група;

Високоенергийният лазер е подходящ при следните патологични състояния:

 • Артралгии от различни източници, ревматични или дегенеративни (възпалителни и дегенеративни артропатии,епикондилит, гоналгия, артрит,артроза,лумбаго,полиартрит,миозит,ишиалгия)
 • Травматични заболявания, ставни разтежения, тендинит, теносиновит, мускулни разтежения, бурсит, ентезит,мускулни лезии, скъсани мускули и сухожилия, мускулни травми
 • Пост-хирургично възстановяване
 • Дерматологични заболявания: псориазис, херпес зостер, цикатризация
 • Отоци, артропатии
 • Болки в лумбалната част на гърба, остеоартрит, дискови хернии, мускулни спазми

INTELECT NEO

Intellect Neo - комбиниран физиотерапевтичен апарат

Intelect Neo e единствен в класа си комбиниран физиотерапевтичен апарат, който обединява най-новото от света на физиотерапията и технологиите.
Модул Електротерапия:

 • Изчерпателна библиотека от всички известни в медицината терапевтични токове. Множество патентовани терапии.

Модул Ултразвук:

 • Ергономични ултразвукови излъчватели с вградена калибрация.
 • Възможност за електротерапия през ултразвуковата глава. Комбинирана терапия електро плюс ултразвук.

Модул Лазертерапия:

 • Много голям избор от излъчватели диодни или клъстерни.
 • Непрекъснат контрол в реално време на доставената енергия.

Модул Вакуум:

 • Единственият в света вакуум апарат, който позволява третирането на двама пациента едновременно (при включени два модула за електротерапия).
 • Плавно регулиране на честотата и нивото на вакуума на вакуум терапията

ТЕКАР ТЕРАПИЯ

ТЕКАР Терапия

Иновативна система за терапия, която въздейства на организма с високочестотни електромагнитни вълни и затопляне в дълбочина. За разлика от много други апарати Текар ТК терапия, образува ендогенна топлина съчетана с електромагнитно поле, която достига в дълбочина.
Диатермичният променлив ток привежда в синхронно движение електрически заредените частици в участъка, през който преминава. Те се трият помежду си, което води до образуване на вътрешна (ендогенна) топлина. Различните тъкани се загряват различно в зависимост от специфичното им тъканно съпротивление. Това повишение на вътрешната температура води до разширение на кръвоносните съдове, насищане на тъканите с кислород, ускоряване на метаболизма на клетките и увеличаване количеството на макроенергични вещества в тях, подобряване на лимфния и венозния отток. Резултатът е намаляване на болката и възпалението, разнасяне на отоците, мускулна релаксация, добра тъканна регенерация.

SHOCKWAVE ТЕРАПИЯ

SHOCKWAVE Терапия

Ударно-вълновата терапия или SHOCKWAVE ТЕРАПИЯ е локална терапия, при която се прилагат пневматично-генерирани удари на и около мястото на възпалението или болката, като за целта се използва апарат от най-ново поколение.

SHOCKWAVE ТЕРАПИЯ е подходяща за прилагане при наличие на възпалителни заболявания в тялото, болков синдром, намалява тъканното съпротивление, намалява спастично повишения мускулен тонус, подпомага оздравителния и регенеративния процес.

На клетъчно ниво се увеличава пропускливостта на клетъчната мембрана и се стимулира клетъчното делене. Стимулира се производството на мускулни и сухожилни клетки. Подобрява се кръво- и лимфотока. Подобрява се продукцията на колаген, намалява се възпалението и тъканното напрежение.

WIRELESS PROFESSIONAL – Апарат за електростимулация

 • Най-модерният апарат за електростимулация в света
 • Четири независими безжични канала
 • Wireless Technology ™ – Безжична технология: Позволява пълна свобода на движение на пациента, което предоставя неограничени възможности за комбиниране на елестростимулация с различни видове упражнения, на пасивна с активна терапия и електростимулация, стартирана от физическо усилие на пациента.

КОМБИНИРАНИ ТЕРАПИИ

С уникалната модулна система на BTL могат да се направят до 4 терапии в един апарат.

ЕЛЕКТРОТЕРАПИЯ

ЕЛЕКТРОТЕРАПИЯ - BTL

Избор от над 5000 вълни и техните модулации. Третиране на 2 пациенти едновременно с независими терапии. Вградена енциклопедия, базирана на дългогодишни медицински изследвания. Връзка с други продукти на BTL: ултразвук и/или вакуум апарат. Сензорен дисплей ‘touch screen’ за лесна и удобна работа.

ЛАЗЕРТЕРАПИЯ

ЛАЗЕРТЕРАПИЯ

Голям избор от BTL лазерни проби (до 400 mW) за повърхностни и вътрешни тъканни слоеве. Вградена енциклопедия, с предварително заложени протоколи, базирани на многогодишни медицински изследвания. Препоръчителни приложения за различни медицински области (рехабилитация, дерматология, гинекология, УНГ, спортна медицина и др.). Сензорен екран за удобна работа.

МАГНИТОТЕРАПИЯ

МАГНИТОТЕРАПИЯ

Уникална FMF™ Технология (Фокусирано Магнитно Поле) – магнитно поле с висок интензитет, фокусирано върху третираната област, без влияния и странични ефекти върху останалите части и върху оператора. Модерна терапия с доказан ефект върху болката и противовъзпалителен ефект, както и ускоряване на лечението. Вградена енциклопедия, базирана на дългогодишни медицински изследвания. Препоръчителни приложения за различни медицински области (рехабилитация, дерматология, УНГ, гинекология, спортна медицина и др.). Сензорен дисплей ‘touch screen’ за лесна и удобна работа.

УЛТРАЗВУКОВА ТЕРАПИЯ

УЛТРАЗВУКОВА ТЕРАПИЯ

Мултичестотна ултразвукова система с визуален контрол на контакта между накрайника и пациента. Ултразвуков накрайник с анатомична форма за удобна работа. Вградена енциклопедия, базирана на дългогодишни медицински изследвания. Връзка с други продукти на BTL : BTL електротерапия. Сензорен дисплей ‘touch screen’ за лесна и удобна работа.

ТОПЛОТЕРАПИЯ

ТОПЛОТЕРАПИЯ

Комбинация от две топлотерапии – парафинова баня и затопляне с горещи компреси.