Често Задавани Въпроси

Колко процедури ми се полагат по талона от здравна каса?

С направлението за физиотерапия, което Ви е дал Вашият личен лекар или друг специалист имате право на двадесет процедури, които като вид се изписват по преценка на специалиста. Тези двадесет процедури могат да бъдат от два или по – вече видове, в зависимост от заболяването Ви. Ако имате изписани например две различни процедури, ще посещавате центъра в продължение на десет дни.

Какъв ефект мога да очаквам от процедурите, които правя и кога?

В Клиника Физиомед пациентите могат да се възползват от конвенционална физиотерапия, от терапия с високотехнологични, от най – ново поколение апарати, както и от индивидуална аналитична гимнастика. След първоначалната консултация с лекар специалист, съобразно заболяването, обект на лечение, се назначава и конкретно лечение. След проведените при нас процедури:
– Болките Ви ще отзвучат без болкоуспокояващи медикаменти, дразнещи стомаха и чревния тракт.
– Ще се подобрят движенията Ви в проблемните зони.
– Ще се засили мускулния тонус на Вашите крайници.
– Ще се подобри самочувствието Ви и Вашата работоспособност.

Нормално ли е болката ми да се усили по време на процедурите?

В редки случаи това може да се случи. Касае се за една начална реакция от провежданите процедури, която до няколко дни отшумява, след което усещате положителния ефект от комплексната физиотерапия и рехабилитация.

След колко време мога да повторя процедурите?

Стадия на Вашето заболяване, травма или мозъчен инцидент ще определят това.
В зависимост от заболяването цикълът е различен. Ето и няколко примера:
– След прекаран мозъчен инсулт физиотерапия се провежда ежедневно, след отзвучаване на острите симптоми. Започваме с домашна рехабилитация, след което продължаваме при нас – в медицинския център, с десетдневни курсове на лечение, повтарящи се през два месеца, до втората година след инцидента.
– След травми и счупвания се провеждат няколко последователни курса физиотерапия – до укрепване на следфрактурния участък и стабилизиране на движенията.
– При хронични ставни заболявания и такива на периферната нервна система, артрози на колянна / тазобедрена става, гръбначен стълб, дискови хернии и радикулити, процедури се провеждат през три или четири месеца, с цел задържане на дегенеративния процес и съхраняване на ставите и гръбначния стълб.