На 3 юни 2017 година 24-годишният Георги Захариев от Враца претърпява тежък инцидент – катастрофира с мотора си и е откаран в тежко състояние в реанимацията на врачанската болница. Десният му крак и дясната ръка са с множество счупвания. Транспортирането му до някоя от специализираните болници в София е невъзможно, поради опасност от засягане на важни съдове.
След тежката 12-часова операция на крака, Георги получава белодробна емболия и прекарва още 12 дни в реанимация. Лечението му продължава с операция на ръката в Пирогов, където са скептични за възстановяването му. В деня преди изписването му, врачанинът получава инфекция на крака, затова се налага да остане още 18 дни в септична хирургия с отворена рана. „Рекапитулацията“ след поредицата операции не е оптимистична – 30 импланта в крака, 9 в ръката и 2 шини!..
„Продължих лечението си около 2 месеца в частна болница във Враца – разказва Георги. – Започнах физиотерапия. Изправиха ме лека-полека на крака, макар и с патерици“. Младежът обаче не се отказва и вярва в пълното си възстановяване, като избира за това Клиника „Физиомед“. „Първоначалната информация за клиниката и екипа на д-р Мария Колева намерих в интернет след дълго търсене на най-добрия вариант за лечение. Дойдох с отворена рана на крака, която не искаше да заздравее. След 2 курса физиотерапия, включително и лазерна терапия, раната се затвори напълно.“
С упорит труд и усилия както от страна на Георги, така и от страна на екипа на клиниката, резултатът не закъснява – дясното коляно на младежа достига почти пълен обем на движение.
Дясната ръка на Георги обаче е в много лошо функционално състояние. И как да не бъде така с 9 импланта и 2 шини след фрактурата на лакътя, пукнатите ключица и лопатка след катастрофата. След първия курс терапия, взехме решение за втори, и д-р Колева не се отказа да доведе нещата докрай.“ Резултатът от няколкомесечната терапия днес е налице – 100% възстановено движение на раменната и лакътната става и почти пълен обем на китката. Упоритостта на екипа и д-р Колева, модерната и най-иновативна апаратура в Клиника „Физиомед“ даде своя резултат.
„Не се отказвайте и намерете правилното място за вашето лечение“ – това е обръщението, което отправя Георги, след продължилото 7 месеца лечение, към всички, изпаднали в подобни трудни житейски ситуации след нелепи инциденти.