С изискано тържество на 14.06.2019 г. Клиника „Физиомед“ празнува своя рожден ден. Събитието уважиха областният управител Мирослав Петров, заместник-областният управител – д-р Красимир Трифонов, заместник-кметът на Община Плевен – арх. Невяна Иванчева, заместник-председателят на Общински съвет Плевен – Петя Василева, , проф. Регина Пенкова, колеги и приятели на д-р Мария Колева – управител и собственик на клиниката.
За невероятната атмосфера на празника допринесоха и музикалните изпълнения на учениците от 10а клас на НУИ „Панайот Пипков“ – Кристиян Банков и Стивън Нанов, както и впечатляващият дует Виктория Генова – виолончело и Мария Александрова – флейта.
За новите събития в клиниката и мисията на екипа разказва д-р Мария Колева.
– Какво ново се случи в Клиника Физиомед през последните 2 години?
– Разширихме базата и дейността си, като направихме няколко успешни стъпки. Разполагаме с първия и все още единствен в страната роботизиран High Power Laser, Shockwave терапия, TECAR терапия, Compex Wireless, FMS, комбинирани физиотерапевтични електроапарати от последно поколение, съхраняващи времето и подобряващи ефекта от процедурите. В областта на козметичната дерматология работим с високотехнологични апарати като EXILIS, радиочестотен лифтинг, FMS за отслабване и др. Работим с JMF – бутикова козметика на световно ниво за дерматологични заболявания като акне, пигментни петна и за подмладяване на кожата.
Създадохме платформа за избор на рехабилитатор и посещение в дома за по-тежко болни и неподвижни хора. Въведохме идивидуални програми, включващи диета, персонална тренировка с кондиционен треньор за възстановяване след травми, операции, раждане и за постигане на желаното тегло.
– Към какво се стремите в работата си?
В областта на женското здраве от две години работим по проект Мисия „Стрес инконтиненция“ – борба срещу неволното изпускане на урина, от което страдат милиони жени по света. В тази връзка бяхме наградени с първо място на националния конгрес по физикална медицина през 2018г за нашето проучване на тема „ФМС при уринарна инконтиненция и болка в кръста“.
Във връзка с проблема с остеопорозата при жените периодично организираме изследване на костната плътност. Организираме стречинг група за упражнения срещу стрес, завършващи с медитация – основен фактор за релаксиране на мускулатурата и борба с ежедневните порочни пози. Заниманията води дипломиран кинезитерапевт, специалист в областта.
В областта на детското здраве работим с деца с изкривявания на гръбначния стълб, проблеми на дихателните пътища и др. Нашата мисия: физическо и психическо развитие и двигателна култура на подрастващите.
В областта на мъжкото здраве работим с пациенти със заболявания на простатата и еректилна дисфункция – проблеми, за които не се говори открито, а засягат огромен брой мъже. Във връзка с това планираме съвместен проект с Уромед – профилактична кампания през месец Октомври, включваща изследване на простатата с последваща физиотерапия за подобряване качеството на живот на пациентите, защото „– „Качеството на живот е толкова важно, колкото и самият живот“
Работим съвместно и с Тенис клуб Плевен.
Като база за обучение на студенти на МУ Плевен от специалност МРиЕТ ние успешно предоставяме всички нови апарати. Организираме курсове с гост-лектори. Ако младите колеги не повишават квалификацията си и не следят последните тенденции в областта, няма как да бъдат полезни на пациентите си, а това е най-важната ни цел – да мотивираме и да помогнем на нашите пациенти да имат живот, изпълнен с движение, без болка и във възможно най-добро физическо състояние.