EMSCULPT е първата и единствена неинвазивна 3-в-1 процедура за извайване на тялото, комбинираща високо интензивно електромагнитно поле с радиочестота. Това акумулира троен ефект в битката с изгаряне на мазнини, изграждане на мускули и лифтинг на кожата. На практика с този новаторски уред получавате 3 терапии в 1 сесия. EMSCULPT е истински еталон за нехирургическа процедура за постигане на по-малко мазнини и повече мускули.
Кой може да се подлага на EMSCULPT ?
Почти всеки! Активни хора, които нямат време за спорт, както и професионални спортисти. Хора, които искат да подобрят релефа на тялото си, но и други, които нямат релеф, а искат да имат. Хора с травми, ограничаващи възможността им да спортуват. Млади и възрастни, които искат по-добра стойка, повече сила и издръжливост.
Процедурата не се прилага по време на бременност и кърмене. Не можем да третираме зони, в които има метални импланти или електрически устройства като пейсмейкъри.
След колко време се появява ефектът?
Първите резултати се усещат след около седмица след първата терапия: тонус, стягане, заздравена мускулатура. Ефектът се засилва с всеки изминал ден и седмица и остава дълго след последната процедура. Скоростта на реакция на тялото към стимулацията, която EMSCULPT представлява, зависи от състоянието ви. Възраст, хранене, спорт, BMI, физическата активност: всички те са фактори за това кога ще се появят резултатите.
Що се отнася до окончателните резултати в увеличаването на обема на мускулатурата и намаляване на мастната тъкан, те се виждат около 2 месеца след последната процедура. Дотогава мускулите са в процес на развитие и подобрение.
Какво време отнема успешният цикъл от процедури с EMSCULPT ?
Препоръчителният брой процедури е 4 по 30 минути, по веднъж на 5-7 дни (зависи от индивидуалното ви състояние и препоръките на терапевта), но само за една зона на сесия. Може да се правят и през 2-3 дни, ако се използва HIFEM+ протокол без радиочестота. За да имате оптимални резултати, е необходимо стриктно да следвате изготвения конкретно за вас терапевтичен план.
Колко време можем да се радваме на отличния резултат?
Ако всички изисквания за правилното провеждане на терапията се спазват, досегашният опит сочи, че резултатите се запазват средно една година след последната сесия. Може да са видими и още по-дълго, ако в рамките на половин година направите 2 поддържащи терапии след основния курс. И макар една процедура да се равнява на 2 месеца интензивни тренировки във фитнес залата, не пренебрегвайте движението и правилното хранене. Така резултатът ще е още по-видим и задоволителен.
Налага ли се да се правят поддържащи процедури?
Както при спортуване, ефектът ще намалява с времето, ако не го поддържаме с процедури или тренировки. Мускулът трябва да се тренира, за да запази силата и релефа си. Добре е да се правят една или две поддържащи процедури на всеки 3-4 месеца.
Кои зони може да третираме с EMSCULPT към настоящия момент?
Зоните, които на този етап третираме в Клиника Физиомед , са: корем, бицепс, трицепс, седалище, бедра, брич и прасец. Терапията не може да бъде извършена в областите на главата и сърцето.
Как е възможно само с 4 процедури да се постигат такива резултати и как така това не е вредно?
Високоинтензивното електромагнитно поле HIFEM+ предизвиква т.нар. „супрамаксимални мускулни контракции“. Това са контракции на мускула, чиято сила, интензитет и скорост надхвърлят в пъти възможностите на човешкото тяло. HIFEM+ кара мускулите да се адаптират към новата ситуация, като променят вътрешната си структура. Това става чрез два процеса: мускулна хипертрофия (нарастване на диаметъра на мускулните влакна) и мускулна хиперплазия (изграждане на нови миофибрили и влакна). Т.е. мускулът нараства и добива сила и релеф. Това се дължи на характеристиките на електромагнитното поле, които въздействат само на моторните неврони, т.е. нервите, управляващи действието на напречно-набраздената мускулатура.
Защо и как EMSCULPT премахва мастна тъкан?
Тези „супрамаксимални мускулни контракции“ имат нужда от супермаксимално количество енергия за много по-кратко време, отколкото при обикновени дейности и спортуване. Когато се изчерпят клетъчните източници, организмът умно започва да черпи енергия от излишното в тялото – излишната мастна тъкан. Метаболитни процеси в организма задвижват процеса на апоптоза – индуцирана клетъчна смърт на излишни мастни клетки. Това е горивото за мускулите, които процедурата оформя. Отпадъчните вещества от този процес се изхвърлят от организма през лимфната система, както при отслабване със спорт или режим. Дори малко по-бързо заради засиленото от контракциите на мускулите кръвообращение
С какво е различна радиочестотата на EMSCULPT?
EMSCULPT използва патентована синхронизирана радиочестотна енергия с много специфични характеристики. Благодарение на това, тя действа насочено само в зоните, в които има нужда, и успешно намалява мастната и стяга съединителната тъкан. Високата температура до 45 градуса действа на мастната тъкан и на кожата. Тя подпомага процеса на апоптоза на мастните клетки и предизвиква отделяне на heat-shock proteins, които стимулират фибробластите към подмладяване както на дермата, така и в дълбочина. Фибробластите започват активно да разграждат остарелия и увреден колаген и да го заместват с млад. На това дължим стягането и лифтинга на третираните зони.
Върши ли работа EMSCULPT за справяне с портокалова кожа и премахване на целулит?
Да, апаратът работи отлично за отстраняването на често срещания проблем с портокалова кожа, а също и с целулит. Запишете своята консултация с нашия експертен екип за повече детайли.
Има ли нещо специално, с което трябва да се подготовим преди процедурата?
Трябва непременно да свалите своите обеци, бижута и електронни устройства, преди да започнете процедурата с апарата. Също така препоръчваме да пиете много вода, за да поддържате добре хидратирано своето тяло.