Свалянето  на килограми изисква отдаденост, търпение и постоянство – особено ако искате това да стане  по безопасен  начин , който ще гарантира добри резултати  . Ето защо загубата дори на 1 килограм е успех. Въпреки това загубата на 5–10% от общото ви телесно тегло вероятно ще донесе големи ползи  за здравето, като понижаване на холестерола в кръвта, кръвната захар и подобряване на общите нива на кръвното налягане.

В зависимост от това колко килограми губите, може да има един не особено приятен резултат: отпусната кожа. Когато човек загуби значително количество телесна маса ,  това  може да  доведе до  отпусната кожа в областта  на корема  или в други части на тялото , като ръцете, гърдите и бедра.

КАКВО МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ЗА ОТПУСКАНЕТО  НА КОЖАТА?

След като вече сте отслабнали и имате отпусната кожа, всъщност няма как с  магическа  добавка  , която можете да вземете, за да промените външния си  вид, но има няколко малки неща, които можете да направите.

1.Вдигане на тежести –  помага за изграждането на мускулната сила на цялото тяло, увеличаване на костната плътност и подобряване на психичното здраве – намаляване на чувството, свързано с тревожност, депресия и хронична умора. Подобряването на мускулната маса  прави кожата да изглежда по-стегната.

Препоръчваме на хората да се консултират с нас , за да създадем план, който най-добре отговаря на вашето индивидуално тяло и цели. След консултацията, тренирането  за отпуснатата кожа е напълно безопасно.

 В изграждането на стегната мускулатура и добре изглеждащо тяло може да включите освен активни и пасивни мускулни стимулации.

2. Хидрация.
Изследванията показват, че правилното хидратиране може да помогне за предотвратяване на сухата кожа и да повлияе положително на цялостния външен вид. Дори 2% намаление на телесното тегло поради загуба на течности може да повлияе на умствената и физическата работоспособност. Медицинската общност препоръчва 3,7 литра на ден за мъже и 2,7 литра на ден за жени, но може да се нуждаете от повече, ако кърмите,  физически сте активни.

Тук идва  на помощ и физиотерапията –препоръчваме следните процедури:

СПА- терапияJMF Козметика - Физиомед Клиник - Физиотерапия и рехабилитация с бутикова козметика.

Ултразвукова фонофореза с хиалуронов гел за хидратиране и подмладяване.Кавитация - Козметика - Физиомед Клиник - Физиотерапия и рехабилитация

Радиочестотна терапия за възстановяване на колагена в кожата.

Exilis терапияEXILIS терапия – най- иновативната процедура в областта на нехирургичното подмладяване.

3. Масаж и дълбокотъканни мануални методики.

Масажа помага за стягане на кожата по естествен начин.

Редовният масаж на кожата може да спомогне стягането й, тъй като засилва кръвообращението и улеснява поддържането й в оптимално състояние.

Според проучване правенето на масаж със специален уред може да засили действието на кремовете против стареене.

Разбира се можете да масажирате кожата си с етерични масла, тоници и лосиони.

Важно е да запомните, че резултатите няма да се появят веднага и че трябва да бъдете постоянни.

4.Хранете се здравословно

Вероятно сте чували фразата:“Ние сме това, с което се храним ”. А това съвсем не е далеч от истината. Въпреки че мнозина пренебрегват това твърдение, здравословното хранене е ключът към стягане на кожата и предотвратяване появата на признаци на преждевременно стареене. Осигурявайки си необходимото ви количество витамини, минерали, протеини и антиоксиданти ще можете да се справите с отрицателното въздействие на оксидативния стрес.

Затова ви съветваме да включите в менюто си много:

Пресни плодове и зеленчуци
Риба и месо без мазнини
Ядки и семена
Вода и чайове
Пълнозърнени и бобови култури (в умерено количество)

Запазете час за консултация със специалист за създаване на идивидуална програма и ежеседмично проследяване на вашите резултати.