Кинезиотейп

Изпитвате постоянна болка в кръста и врата?

 

 

 

 

 

Усещате силен дискомфорт  в мускулите и ставите си, който се засилва по време на работа?

Получили сте травма наскоро и болката и отокът не изчезват?

Чувствате нестабилност в ставите?

Кинезиотейпът е средството ,което  чрез специфична апликация ,може да сложи край на тези проблеми !

Какво е Кинезиотейп?

Кинезиотейпингът насочва различни рецептори в соматосензорната система, облекчава болката и улеснява лимфния дренаж чрез микроскопично повдигане на кожата,  увеличавайки по този начин интерстициалното пространство и позволявайки нмаляване на възпалението на засегнатите области.

Кинезиотейпингът или поставянето на кинезитерапевтична  има за цел да улесни естествения процес на оздравяване на тялото, като същевременно осигурява подкрепа и стабилност на мускулите и ставите, без да ограничава обема на движение.  Кинезиологичната лента е проектирана да е с една и съща дебелина и еластичност както на епидермиса (повърхностния слой) на кожата, с надлъжна еластичност от 30 ~ 40% от собствената си дължина. За разлика от бялата медицинска или атлетична лента, кинезио лентата ви позволява да се движите нормално.

За какво използваме лентите?

-Лечение на травмиKинезиотейпът се използва при травматични увреди. По- голяма ефективност има, ако се комбинира с други терапевтични методи като мануална и физикална терапия.

-Подпомагане на слаби зониКинезиологичната лента се използва и за добавяне на допълнителна стабилизация и подкрепа на мускулите или ставите, пателофеморален стрес синдром, тендинит, атравматични болкови синдроми и др.

-Превъзпитание на мускулитеKинезиологичната лента може да помогне при претренирани мускули, които са загубили функция или които са свикнали с нездравословен начин на работа. Кинезиотейпът е идеален при болкови синдроми в шийната и гръбната област.

-Оток, лимфедем  Чрез лентата се постига редуциране на застойните явления в лимфната система и подобрение на подвижността на фасцията и по този начин редуцира болезнения стимул, породен от намаленото пространство между мускула и кожата.

-Белези При някои пациенти са наблюдавани намаления на срастванията, омекотяване, подобрена гъвкавост.

ФациалисЛентата в комбинация с други физиотерапевтични методи, е обещаваща допълваща терапия за лечение на парализата на Бел.

Положителният ефект от кинезиотейпа е изявен и пациентите ни остават много доволни!

Независимо от това дали страдате от спортна травма или от болка, породена от  пренатоварване в ежедневието, кинезио лентата е добра алтернатива за намаляване на дискомфорта!