Стареенето е естествен процес. С напредване на възрастта тялото ви ще премине през различни промени. Някои от най-видимите признаци на стареене обикновено се появяват на повърхността на кожата ви. Повечето жени са готови на всичко, когато става въпрос за грижа за лицето, но често забравяме частта от тялото, която всъщност разкрива най-точно нашата възраст – РЪЦЕТЕ. Увреждащите UV лъчи, суровите сапуни и излагането на химикали могат да накарат кожата на ръцете ви да остарее – бързо! Ръцете са частта от тялото, изложена на постоянно механично въздействие, химични препарати, пряка слънчева енергия и куп други външни фактори. Не забравяйте, че с времето кожата губи своята еластичност, изсушава се, загрубява, пигментира се. Време е да се погрижим и да предприемем необходимите действия. Прилагайки подхранваща грижа за кожата на ръцете си, вие им помагате да остареят правилно, като същевременно запазват естествената си красота.
Нека разгледаме по-отблизо някои от признаците на стареене на кожата на ръцете и какво можете да направите, за да поддържате ръцете си да изглеждат млади.
Възрастни петна – наричани още слънчеви петна, се състоят от плоски, кръгли петна по кожата, които са с кафяв до черен цвят. Ръцете са често срещани места за развитие на старчески петна, както и лицето и шията. Въпреки че тези петна със сигурност могат да се появят с възрастта, името е малко подвеждащо, тъй като са причинени предимно от излагане на ултравиолетови (UV) лъчи.
Ето нашето предложение за борба с този проблем:
Спа терапия с бутикова козметика JMF Cosmetics
Суха, дехидратирана кожа – често се наблюдава с възрастта. Липсата на вода, препоръчителни количества минерали и хранителни вещества, лишаването от сън, както и липсата на упражнения може да доведе до сухота на кожата. Студеното, сухо време също може да влоши сухотата на ръцете.
Ето и решението:
Ултразвукова терапия с хиалуронова киселина
Бръчки в кожата – развиват се в резултат на загубата на колаген. Тези протеинови фибри са по-лесно възобновими, когато сте по-млади. Загубата на колаген в ръцете ви може да бъде предотвратена до известна степен. Пушенето, ултравиолетови лъчи също допринасят за появата на бръчки с напредване на възрастта.
Успешно за възстановяване на колагена помага:
Радиочестотен лифтинг терапия
Ултразвукова терапия с колаген
• Exilis – иновация в козметичния лифтинг без операция
Ежедневна рутина за млади ръце – За да поддържате кожата на ръцете си млада, помислете за тези ежедневни стъпки:
Измивайте ръцете си само с мек сапун без аромат.
Използвайте овлажнител на основата на слънцезащитни продукти. Изберете продукт, който има поне SPF 30.
Носете ръкавици в студените дни.
Ако почиствате, носете латексови ръкавици, за да се предпазите от химическо излагане.
Вечер нанасяйте по-плътен мехлем или крем преди лягане.
Ежеседмично използване на физиотерапевтично-козметични процедури:
Спа терапия с бутикова козметика JMF Cosmetics
Радиочестотен лифтинг терапия
LED терапия/ LED терапия с колагенова маска
Също така е важно да се поддържа цялостен здравословен начин на живот, за да се предотврати стареенето на кожата. Следвайте следните съвети:
• Откажете се от пушенето.
• Пийте много вода всеки ден.
• Поспивайте поне седем часа.
• Правете физически упражнения редовно.
• Спазвайте здравословна диета, пълна със зеленчуци и плодове.