Как да се справим?

Миенето на ръцете с антибактериален сапун  и ползването на дезинфектант прави още по сухи и раздразнени ръцете. Насочете се към мек сапун с глицерин, с натурални съставки, които овлажняват и омекотяват кожата. Сложете един вкъщи и един на работа. Използвайте хладка, а не гореща вода.След измиване, внимателно подсушете и задължително нанесете възстановяващ крем за ръце,които създава незабележим защитен слой и не позволяват на външната среда да създава раздразнения.

Дезинфектантите за ръце под формата на спрей са много удобни и не нарушават толкова липидната мантия, която предпазва кожата ви. Те трябва да са с поне 62% съдържание на алкохол, за да убият повечето микроорганизми.Преди да заспите нанесете овлажняващ крем или просто малко зехтин върху ръцете си и си сложете памучни ръкавици. На сутринта ще откриете, че кожата ви е много по-мека и хидратирана.

Вършете домакинската работа с ръкавици, защото химикалите в почистващите препарати имат неблагоприятно въздействие върху  кожа. Как да се справим ако тези мерки не помагат.Тук идва  на помощ физиотерапията –препоръчваме следните процедури:

СПА- терапия за ръце с бутикова козметика.

Ултразвукова фонофореза с хиалуронов гел за хидратиране и подмладяване.

Радиочестотна терапия за възстановяване на колагена.

EXILIS терапия – най- иновативната процедура в областта на нехирургичното подмладяване.