EXILLIS

Physiomed Clinic, Физиомед клиникПризнаците на стареене – отпуснатата кожа, образуването на бръчки, намалената еластичност, се появяват, когато процесите на обмяната са забавени и доставката на кислород към клетките е намалена. Налице е клетъчно стареене.

В 21 век идеалната анти- ейдж процедура е минимално инвазивна и максимално ефективна. Такава е радиочестотната терапия Exilis, която не спира да ни изненадва с постигнатите резултати.

Какво е Exilis?

Exilis е радиочестотна терапия, комбинация от радиочестота и ултразвук.

За какво се използва Exilis?

Радиочестотната технология Exilis има официално одобрение от Американската агенция по храни и лекарства (FDA) за третиране на бръчки и отпускане на кожата. Обновяването на кожата с Exilis представлява високотехнологична медицинска процедура, която повлиява процесите на стареене на кожата, чрез стартиране на процес на реорганизация на съществуващите колагенни влакна и стимулиране на дермалните фибробласти към производство на нов колаген.

Как работи Exilis?

Чрез тази революционна технология, наречена AMFLI ( Automatic Multi-Frequency and Low Impedance output technology) се постига концентриране на излъчваната от апарата енергия дълбоко в дермата, без да се засягат повърхностните слоеве и практически без болезненост.

Принципа на действие се основава на загряване на молекулите дермалния колаген до степен, при която те се скъсяват и дори частично разрушават. По този начин се стартират процесите на неговото ремоделиране, което води до стягане, повдигане и заглаждане на кожата.

Какви са предимставата на терапията с Exilis?

Тя е практически неболезнена

Позволява незабавно завръщане към нормалния ритъм на живот

Намалява фините линии и повърхностните бръчки

Стяга и контурира кожата на лицето и тялото (лифтинг-ефект)

Подобрява увредената от възрастта и слънцето кожа

Стимулира синтезата на нов колаген в дълбоката дерма

Практически няма сериозни странични действия

Кой може да се подложи на терапия с Exilis?

Практически всеки, който желае да лекува леки до средно изразени повърхностни бръчки, да постигне умерен лифтинг-ефект, стягане и повдигане на кожата по лицето, шията, деколтето и не желае да се откъсва от ежедневието за по-дълго време, може да се подложи на тази терапия. Подходящи за тази терапия са пациенти, които имат отпускане и набръчкване на кожата на лицето и клепачите и са твърде млади или не желаят да се подлагат на пластични операции. Също така има и профилактично въздействие при по-възрастни пациенти, които са се подлагали на пластични операции и желаят да задържат постигнатия ефект.

Кога може да се започне терапия с Exilis?

Започнете терапията с Exilis при появата на първите белези на стареене и ще избегнете хирургичния лифтинг на по-късен етап от живота. Радиочестотната технология активно действа върху вече появилите се белези, но и като превантивна грижа. Това нейно качество я слага на челна позиция на подмладяващите процедури.

Какво усеща пациента?

Процедурата е неинвазивна, подходяща за всеки тип кожа и не изисква възстановителен период. Усещането е за леко затопляне. Exilis можете да направите дори в обедната си почивка, защото не отнема много време и е приятна. Подходяща е и за двата пола.

Колко процедури са необходими?

Препоръчва се курс от 5 процедури през 7 до 10 дни. Дори и след края на курса стимулацията, която сме извърщили продължава да работи и ден след ден кожата ви ще добива все по-младежки вид, а фините бръчици ще се изглаждат. За задържане на ефекта препоръчваме 1  поддържаща процедура на всеки 6-8 седмици.

Кога се наблюдава ефект?

Непосредствено след процедурата, Вие ще забележите, че кожата е по-стегната и по-малко увиснала, слабо зачервена, с много дискретен оток и по-слабо проявени бръчки. След 10-15 минути зачервяването преминава. След всяка следваща процедура ефекта се забелязва все по-осезателно

LED ТЕРАПИЯ

Physiomed Clinic, Физиомед клиникАкнето е едно от най-честите заболявания в дерматологията. Предпочитаната локализацията е лицето, поради което създава естетически проблеми. Представлява заболяване на мастните фоликули в богатите с мастни жлези зони.Лечението е дълъг процес и изисква търпение от страна на лекаря и пациента.

LED терапията е съвременен метод за лечение на леки до средно-тежки форми на акне. Тя е безопасна и ефективна алтернатива за лечение на акне и  през лятото. Специален панел излъчва светлина с определена дължина на вълната от видимия спектър.

Синята светлина (423nm) притежава силно антибактериално действие. Достига дълбоко в порите, където нормално живеят бактериите които причиняват възпаление. Те произвеждат протопорфирини, които поглъщат синята светлина и се отделят свободни кислородни радикали. Радикалите водят до унищожаване на бактериите. успокоява алергични обриви, балансира мастната секреция

Червената светлина (640nm) има лечебен ефект върху акнето, тъй като стимулира процесите на заздравяване и успокоява кожата. Увеличава притока на кръв и кислород и води до синтез на нов колаген

Лилавата светлина (690 nm) подобрява микроциркулацията и тъканите се насищат с кислород, в резултат на което се повишава производството на колаген и еластин. Рекконструира структурата на колагеновата тъкан. Заличава бръчките, подобрва еластичността ма кожата, изсветлява тена, възстановява увредени тъкани

Жълтата светлина (583 nm) има антибактериален ефект, подобрява действието на имунната и нервната система, подобрява цялостното състояние на кожата. Възобновява и балансира чувствителната кожа, изсветлява тена, заличава фините бръчки

Зелената светлина (532 nm) балансира пигментацията, релаксира и подхранва кожата, успокоява стреса.

Бялата светлина (510 nm) прониква дълбоко в дермата, ускорява метаболизма

LED терапията облекчава стреса и видимо забавя процесите на стареене на кожата. Чрез светлината се доставя енергия в клетките и те се активират. Процесът е като фотосинтеза за кожата – тя се регенерира и възстановява. Процедурата не крие никакви рискове и е напълно безболезнена.

Необходими са 8-10 процедури, по 2 пъти седмично.Продължителността на LED терапията е 30 минути.